Вход
Latest topics
Top posters
Алис Денвърс (1038) | ||||
Lissa Dragomir (967) | ||||
Joanne Baldwin (890) | ||||
Матеас Аластор (602) | ||||
Раян Шелски (545) | ||||
Деймън Салватор (304) | ||||
Никол Уилямс (290) | ||||
Майкъл Глас (248) | ||||
Арина Ивашков (76) | ||||
Catcher Block (59) |
Пътечката:
2 posters
Страница 1 от 2
Страница 1 от 2 • 1, 2
Re: Пътечката:
Не ме свърташе на едно място,затова реших да се поразходя.Вечерният час отдавна бе минал и наоколо бе пусто.Всички бяха по леглата ,къдато трябваше да бъда и аз,но имах нужда да подишам чист въздух.Вървях без посока и не обръщах внимание на заобикалящата ме среда.На няколко пъти се препъвах,но това си беще нормално за мен.От малка си бях с два леви крака.Изведнъж се блъснах в нещо или по-скоро някого.
-Извинете-промърморих и вдигнах глава към момчето срещу мен.
-Извинете-промърморих и вдигнах глава към момчето срещу мен.
Тъкмо бе пристигнал и бе тръгнал на първата си обиколка. Беше спокойно мислеше си че всичко,ще мине добре. Мислеше си за последната мисия и утре каква тренировка,ще направи или пък кой ще му връчат да обучава.
И в този момент нещо наподобявайки муха но не точно,а момиче се блъсна в силното му тяло.
Той леко се намръщи обърна се и видя едно младо девойче. Леко присви едното си око и със сериозен глас каза:
-Млада госпожице да сте чували за вечерен час?
И в този момент нещо наподобявайки муха но не точно,а момиче се блъсна в силното му тяло.
Той леко се намръщи обърна се и видя едно младо девойче. Леко присви едното си око и със сериозен глас каза:
-Млада госпожице да сте чували за вечерен час?
Матеас Аластор- Старши пазетил
- Брой мнения : 602
Вдигнах глава и ченето ми едва не удари в земята.Като изключим факта,че се бях блъснала в един от инсктрукторите и ,че щях да си навлека неприятности,стоях лице в лица с най-високия мъж,който бях виждала.Извисяваше се поне две глави над мен и аз се почувствах като мравка.
-Аз...ами..-заекнах,но бързо се окопитих.Най-добре щеше да е да се направя на ударена-Вечерният час е минал?-попитах с престорена изненада,но никога не съм била добра актриса,затова реших да си призная-Ох.Не ме свърташе на едно място и реших да глътна малко чист въздух.А и точно се прибирах.-довърших и си лепнах една усмивка.
-Аз...ами..-заекнах,но бързо се окопитих.Най-добре щеше да е да се направя на ударена-Вечерният час е минал?-попитах с престорена изненада,но никога не съм била добра актриса,затова реших да си призная-Ох.Не ме свърташе на едно място и реших да глътна малко чист въздух.А и точно се прибирах.-довърших и си лепнах една усмивка.
Той леко поклати глава,е поклащане бе странно казано,защото той леко я мръдна,не показваше много емоции. След това премигна и каза:
-Да госпожице кажете това на стригоя който видите следващия път и му кажете да не ви напада понеже сте излезли да глътнете въздух?
Сви ръцете си пред тялото като изглеждаше още повече на статуя и с мръдването му се откриха татуировките по врата. Леко се замисли и каза:
-Да не би да си Алис Денвърс?
Леко присви окото си надявайки се да не е тя.
-Да госпожице кажете това на стригоя който видите следващия път и му кажете да не ви напада понеже сте излезли да глътнете въздух?
Сви ръцете си пред тялото като изглеждаше още повече на статуя и с мръдването му се откриха татуировките по врата. Леко се замисли и каза:
-Да не би да си Алис Денвърс?
Леко присви окото си надявайки се да не е тя.
Знаеше името ми.Не беше нещо изненадващо,предвид факта ,че обичах да правя глупости и да не спазвам правилата.Повечето пазетели ме познаваха.Но този не го бях виждала досега.Май беше нов.Хвърлих му изучаващ поглед преди да отговоря.
-Аз съм Алис Денвърс.-отговорих-Защо питате?Загазила ли съм?-вторият въпрос нямаше смисъл да го задавам ,защото знаех отговора.Наказанието нямаше да ми се размине.Чудех се какво ли щеше да е този път.Надявах се само да не ме накарат да остана за тренировки след часовете.
-Аз съм Алис Денвърс.-отговорих-Защо питате?Загазила ли съм?-вторият въпрос нямаше смисъл да го задавам ,защото знаех отговора.Наказанието нямаше да ми се размине.Чудех се какво ли щеше да е този път.Надявах се само да не ме накарат да остана за тренировки след часовете.
Той леко ококори очи. Все на него такива се падаха. Въздъхна отчаяно и каза:
-Не мисля,че аз съм загазил!
Каза го леко иронично но след това я погледна колко е кекава и най-вероятно нямаше да издържи на върлите му тренировки. Той леко направи крачка като я побутна леко за да върви към замъка:
-Аз съм Матеас Аластор и ще съм твоя инструктор,за жалост...
Въздъхна той,един път нямаше да му поверят някой който да е по силен от безпомощно момиче.
-Не мисля,че аз съм загазил!
Каза го леко иронично но след това я погледна колко е кекава и най-вероятно нямаше да издържи на върлите му тренировки. Той леко направи крачка като я побутна леко за да върви към замъка:
-Аз съм Матеас Аластор и ще съм твоя инструктор,за жалост...
Въздъхна той,един път нямаше да му поверят някой който да е по силен от безпомощно момиче.
-За жалост?!-почти извиках аз
Какво ми е на мен?Като изключим,че не спазвах правилата и понякога бях малко спъната,се справях добре с тренировките.Често се случваше да насиня окото на предишния си инструктор,което си беше направо постижение.Вярно и аз отнасях по някой ритник,но все пак бях силна.Надявах се някой ден да стана пазител в кралския двор,затова полагах доста усилия.
Продължих да вървя заедно с него ,но още бях ядосана.
Какво ми е на мен?Като изключим,че не спазвах правилата и понякога бях малко спъната,се справях добре с тренировките.Често се случваше да насиня окото на предишния си инструктор,което си беше направо постижение.Вярно и аз отнасях по някой ритник,но все пак бях силна.Надявах се някой ден да стана пазител в кралския двор,затова полагах доста усилия.
Продължих да вървя заедно с него ,но още бях ядосана.
-Да много често ми дават такива слабички момичета...
Въздъхна множество тренировки и добра служба накрая заслужи само най-отчайващите случая,който се отказваха или ставаха малко по силни. Премигна да изгони мислите и каза:
-Спокойно дишай малката в добри ръце си и ако издържиш на моята тренировка,ще станеш пазител в кралския двор.
След това леко и се усмихна,като по скоро бе леко преместване на устната и каза:
-Чух,че си доста...-леко изхъмка търсейки подходящата дума отдавна не бе говорил този език и макар да го говореше добре,търсеше думи-непокорна...
Май не намери подходящата дума но след това каза:
-Няма да ти давам наставления но ще ти дам съвет.
Спря се като се обърна:
-Достатъчно съм голям и с достатъчно добър авторитет,за това ти давам съвета да не правиш нещо с което да се злепоставяш,защото ще злепоставиш и мен...
Да не би да беше много строг леко се смути. Все пак тя го познаваше от няколко минути "За бога той мислеше за чувства?!" Поклати глава и каза:
-Общо взето това!
Тръгна напред,защо пък му трябваше да се подава на чувства. Беше като машина,а някакво момиче бе на път да по разпука.
Въздъхна множество тренировки и добра служба накрая заслужи само най-отчайващите случая,който се отказваха или ставаха малко по силни. Премигна да изгони мислите и каза:
-Спокойно дишай малката в добри ръце си и ако издържиш на моята тренировка,ще станеш пазител в кралския двор.
След това леко и се усмихна,като по скоро бе леко преместване на устната и каза:
-Чух,че си доста...-леко изхъмка търсейки подходящата дума отдавна не бе говорил този език и макар да го говореше добре,търсеше думи-непокорна...
Май не намери подходящата дума но след това каза:
-Няма да ти давам наставления но ще ти дам съвет.
Спря се като се обърна:
-Достатъчно съм голям и с достатъчно добър авторитет,за това ти давам съвета да не правиш нещо с което да се злепоставяш,защото ще злепоставиш и мен...
Да не би да беше много строг леко се смути. Все пак тя го познаваше от няколко минути "За бога той мислеше за чувства?!" Поклати глава и каза:
-Общо взето това!
Тръгна напред,защо пък му трябваше да се подава на чувства. Беше като машина,а някакво момиче бе на път да по разпука.
-Не се безпокой няма да направя нищо,с което да те злепоставя-отговорих сухо.
Продължих да го разглеждам.Определено приличаше на строг инструктор и добър пазител.Чудех се как ще го победя в схватките ни ,като се има предвид,че аз с моите метър и седемдесет бях лесна мишена.Той от друга страна изглеждаше доста труден съперник.И като всички други пазители притежаваше онази сериозна физиономия,която ми бе до болка позната.
-Е,кога започват тренировките?-попитах и се ухилих глуповато в опит да разведря малко обстановката.
Продължих да го разглеждам.Определено приличаше на строг инструктор и добър пазител.Чудех се как ще го победя в схватките ни ,като се има предвид,че аз с моите метър и седемдесет бях лесна мишена.Той от друга страна изглеждаше доста труден съперник.И като всички други пазители притежаваше онази сериозна физиономия,която ми бе до болка позната.
-Е,кога започват тренировките?-попитах и се ухилих глуповато в опит да разведря малко обстановката.
-Все още не съм нов и не можах да разбера,кога ще почнат но от сега ти казвам научи се да бягаш...
Леко я стисна за врата,като леко я отлепи от земята но я върна бързо. По лицето му се появи усмивка въпреки,че бе типичния пазител понякога се и забавляваше. След това си дръпна ръката и каза:
-Мисля,че има някакъв режим но ако се чувстваш готова можеш да тренираш по всяко време според мен. Аз тренирах дори и когато съм изтощен дори и когато съм болен...
Замисли се той не е бил болен от много дълго време но все пак:
-Стига обаче да не нарушава правилата макар,че...
Той като млад доста,често ги нарушаваше,защото времето за тренировка не му бе достатъчно.
Леко я стисна за врата,като леко я отлепи от земята но я върна бързо. По лицето му се появи усмивка въпреки,че бе типичния пазител понякога се и забавляваше. След това си дръпна ръката и каза:
-Мисля,че има някакъв режим но ако се чувстваш готова можеш да тренираш по всяко време според мен. Аз тренирах дори и когато съм изтощен дори и когато съм болен...
Замисли се той не е бил болен от много дълго време но все пак:
-Стига обаче да не нарушава правилата макар,че...
Той като млад доста,често ги нарушаваше,защото времето за тренировка не му бе достатъчно.
Засмях се като не довърши изречението.
-Понякога нарушаването на правилата не е лошо.-казах му аз
Понякога ,когато ми беше скучно,обичах да ходя при пистата за бягане.Тичането ме успокояваше.Обичах да въртя обиколка след обиколка,без да засичам времето.Просто за удоволствие.
-Нов ли си тук?-попитах го аз-Не съм те виждала наоколо..-продължих замислено.
Беше трудно да не го забележи човек,с неговите два метра и мусколестото тяло едвали оставаше незабелязан.
-Понякога нарушаването на правилата не е лошо.-казах му аз
Понякога ,когато ми беше скучно,обичах да ходя при пистата за бягане.Тичането ме успокояваше.Обичах да въртя обиколка след обиколка,без да засичам времето.Просто за удоволствие.
-Нов ли си тук?-попитах го аз-Не съм те виждала наоколо..-продължих замислено.
Беше трудно да не го забележи човек,с неговите два метра и мусколестото тяло едвали оставаше незабелязан.
-Да днес пристигнах и бях тръгнал на разузнаване...-закашля се-На разходка за да видя слабите места на замъка.
Той сви рамене те си и след това продължи:
-Попазих малко тук и там...
Малко в Русия,малко в Испания,малко там малко тук. Бе му писнало да се размотава на сам и на там:
-И когато на кралските особи им писна да пътуват и обучих няколко да ги пазят,ме пратиха тук.
Беше на 27 имаше повече белези от колкото дни сън и повече тренировки от колкото почивни дни. Беше свикнал да работи на пълна пара,малко му трябваше да се кротне.
Той сви рамене те си и след това продължи:
-Попазих малко тук и там...
Малко в Русия,малко в Испания,малко там малко тук. Бе му писнало да се размотава на сам и на там:
-И когато на кралските особи им писна да пътуват и обучих няколко да ги пазят,ме пратиха тук.
Беше на 27 имаше повече белези от колкото дни сън и повече тренировки от колкото почивни дни. Беше свикнал да работи на пълна пара,малко му трябваше да се кротне.
Зяпнах го изненадана.
-Русия и Испания?!-за втори път днес ченето ми заплашваше да удари земята.-Винаги съм искала да ме прикрепят към някой морой от кралска фамилия,за да мога да обикалям наляво-надясно.Това ми е мечта-Испания,Италия,Китай..но не бих се отказала от това да бъда пазител само за да ги видя...-довърших аз ,внезапно осъзнала ,че съм се разбъбрила много.Нещо съвсем обичайно за мен-да говоря без спирка,но знаех,че трябва да се откажа от този вреден навик.Пазителите винаги трябва да са тихи и да се сливат с обстановката.Аз зажалост не владеех малчанието.Определено трябваше да поработя и върху това.
-Русия и Испания?!-за втори път днес ченето ми заплашваше да удари земята.-Винаги съм искала да ме прикрепят към някой морой от кралска фамилия,за да мога да обикалям наляво-надясно.Това ми е мечта-Испания,Италия,Китай..но не бих се отказала от това да бъда пазител само за да ги видя...-довърших аз ,внезапно осъзнала ,че съм се разбъбрила много.Нещо съвсем обичайно за мен-да говоря без спирка,но знаех,че трябва да се откажа от този вреден навик.Пазителите винаги трябва да са тихи и да се сливат с обстановката.Аз зажалост не владеех малчанието.Определено трябваше да поработя и върху това.
Той се засмя и каза:
-Само добрите пазители се прикрепят към толкова знатни морой.
Леко се усмихна и продължи:
-Обеден съм,че ще те прикачат към някоя инфантилна принцеса,която ще иска да обиколи целия сват и всички бутици за да си купи всякакви парцали.
Говореше с такова отегчение,все едно бе изпитвал нещо подобно. Усмихна се леко и каза:
-Обеден съм!
-Само добрите пазители се прикрепят към толкова знатни морой.
Леко се усмихна и продължи:
-Обеден съм,че ще те прикачат към някоя инфантилна принцеса,която ще иска да обиколи целия сват и всички бутици за да си купи всякакви парцали.
Говореше с такова отегчение,все едно бе изпитвал нещо подобно. Усмихна се леко и каза:
-Обеден съм!
-Има точно определен човек ,към когото искам да ме прикрепят-заявих аз –Говориш така сякаш си бил прикрепен за такава принцеса.Дето обиаля из бутиците-засмях се като се опитах да си го представя.Строгият ми инструктор върви след разглезена моройска наследница.Определено беше нелогична картинка.Опитах се да си придам сериозно изражение и продължих да говоря-И все пак има цели две години до завършването ми ,а и разпределението не зависи от мен...
-Е,имаш ли татуирани мълнии?-попитах в опит да сменя темата
-Е,имаш ли татуирани мълнии?-попитах в опит да сменя темата
Леко се изуми при спомена за разглезеното девойче и каза:
-Определено бе едно доста отегчително преживяване и бях сигурен,че тя нарочно ме заведе в магазин за бельо.
Сви едното си око мръдна леко глава и каза:
-Но нека да се върнем към мълниите...-не искаше да се хвали макар че си беше за хвалене-10 като две преписах на друг пазител,защото си нямаше,а и не ми допада да ме дупчат.
Е,можеше да го претърпи но все пак. Усмихна се и каза:
-Можеше и да са повече но попадах на доста спокойни места.
-Определено бе едно доста отегчително преживяване и бях сигурен,че тя нарочно ме заведе в магазин за бельо.
Сви едното си око мръдна леко глава и каза:
-Но нека да се върнем към мълниите...-не искаше да се хвали макар че си беше за хвалене-10 като две преписах на друг пазител,защото си нямаше,а и не ми допада да ме дупчат.
Е,можеше да го претърпи но все пак. Усмихна се и каза:
-Можеше и да са повече но попадах на доста спокойни места.
Избухнах като каза,че му се е наложило да ходи в магазин за бельо заради някаква разглезена принцеса.Само като си представях картинката започнах да се смея.Успях да вляза в релси ,но щом ми каза,че има толкова много мълнии ,се препънах.Заковах се на едно място и го зяпнах учудено.Всъщност като се замисля откакто се запознахме само го зяпах.
-Олеле...-смотолевих само-Паднал ми се е инструктор скала.Убил си толкова много стригои?!-аз самата бях само на 16 и досега дори не бях виждала стригой,а той дори беше убивал такива.Това не трябваше да ме изненадва.Само като го погледнех и резбирах ,че е машина за масово изтребление на неживи.
-Олеле...-смотолевих само-Паднал ми се е инструктор скала.Убил си толкова много стригои?!-аз самата бях само на 16 и досега дори не бях виждала стригой,а той дори беше убивал такива.Това не трябваше да ме изненадва.Само като го погледнех и резбирах ,че е машина за масово изтребление на неживи.
Усмихна се леко и каза:
-И ти ще видиш,те са напаст и винаги се появяват.
Погледна на горе небето тук бе невероятно и както го помнеше. Той се се спря за малко и каза:
-Не са много покойния ми инструктор имаше 30 мисля че гоня неговия рекорд.
Леко се закашля като се опита да се засмее отдавна не го бе правил:
-Всичко с времето си.
-И ти ще видиш,те са напаст и винаги се появяват.
Погледна на горе небето тук бе невероятно и както го помнеше. Той се се спря за малко и каза:
-Не са много покойния ми инструктор имаше 30 мисля че гоня неговия рекорд.
Леко се закашля като се опита да се засмее отдавна не го бе правил:
-Всичко с времето си.
-30?!-трябваше да спра да се вълнувам.Опитах се да си поема въздух и да си придам спокоен вид.-Определено нямам търпение да ме научиш на всичко,което знаеш.
Внезапно се почувствах изключително неподготвена.Бях добра в схатките,но само толкова.Искаше ми се някой ден да стана достатъчно силна ,че да мога да поваля дори някой като него.Разбира се,това изглеждаше почти невъзвожно,но аз обичах предизвикателствата и трудностите.С повечко тренировки всичко беше възможно.
Внезапно се почувствах изключително неподготвена.Бях добра в схатките,но само толкова.Искаше ми се някой ден да стана достатъчно силна ,че да мога да поваля дори някой като него.Разбира се,това изглеждаше почти невъзвожно,но аз обичах предизвикателствата и трудностите.С повечко тренировки всичко беше възможно.
-Всички се панират в началото,после се отчайват. Тренировките са ми доста сурови и не толерирам пола и не ги правя по леки. Викат ми Фурера,защото съм доста строг.
Обърна си главата към нея и каза:
-Зареди се с много търпение!
Засмя се леко той,в главата му се въртеше тренировката и може би как ще пречупи това крехко дете. Е,може би щеше да бъде по-мил и той на нейната възраст... Не той на нейната възраст бе също толкова едър. Усмихна се леко и каза:
-Аз се надявам да не ми дадът кофти легло.
Обърна си главата към нея и каза:
-Зареди се с много търпение!
Засмя се леко той,в главата му се въртеше тренировката и може би как ще пречупи това крехко дете. Е,може би щеше да бъде по-мил и той на нейната възраст... Не той на нейната възраст бе също толкова едър. Усмихна се леко и каза:
-Аз се надявам да не ми дадът кофти легло.
Засмях се отново.Може би щяхме да намерим общ език.
-Ти си пязител и си корав.Едно неудобно легло едва ли би било проблем за здравеняк като теб-продължих да се смея аз.
-Ще ме издадеш ли на директорката ,задето се шлая из кампуса след вечерния час?-попитах като се надявах отговора да не е да.Още едно наказание щеше да се отрази зле на досието ми.А станаше ли това,трябваше да се сбогувам с мечтата да стана пазител в Кралския двор.И все пак той нямаше причини да не ме издаде
-Ти си пязител и си корав.Едно неудобно легло едва ли би било проблем за здравеняк като теб-продължих да се смея аз.
-Ще ме издадеш ли на директорката ,задето се шлая из кампуса след вечерния час?-попитах като се надявах отговора да не е да.Още едно наказание щеше да се отрази зле на досието ми.А станаше ли това,трябваше да се сбогувам с мечтата да стана пазител в Кралския двор.И все пак той нямаше причини да не ме издаде
Без да я поглежда и малко за да я изплаши каза:
-Да кажем,че...
След това се обърна към нея но с лека усмивка и каза:
-Да кажем,че ако ме попитат,ще им кажа,че съм те събудил за да видя и да ти дам инструкции за тренировките ни.
Леко я сръчка,като дори и с един пръст я премести в страни и каза:
-Но ще те помоля да не излизаш или ако ти се тренира да ме уведомиш за да...
Искаше да каже пазя но накрая каза:
-За да те наблюдавам докато тренираш.
-Да кажем,че...
След това се обърна към нея но с лека усмивка и каза:
-Да кажем,че ако ме попитат,ще им кажа,че съм те събудил за да видя и да ти дам инструкции за тренировките ни.
Леко я сръчка,като дори и с един пръст я премести в страни и каза:
-Но ще те помоля да не излизаш или ако ти се тренира да ме уведомиш за да...
Искаше да каже пазя но накрая каза:
-За да те наблюдавам докато тренираш.
В този момент ми идваше да го прегърна.Нямаше да ме идаде на директорката.Това беше невероятно.
-Благодаря ,тренер-ухилих се пак
-Всъщност ,искаш ли да побягаш с мен?-попитах го.Исках да му докажа ,че съм добра в това,а и думите му,че все му се падали неопитни ,все още ме дразнеха.Знаех,че вероятно е много бърз,и че вероятно ще откаже,но все пак можеше и да се навие.А можеше и да го победя..
-Аз мога да ти покажа къде е пистата зя бьгане,стига да си съгласен..
-Благодаря ,тренер-ухилих се пак
-Всъщност ,искаш ли да побягаш с мен?-попитах го.Исках да му докажа ,че съм добра в това,а и думите му,че все му се падали неопитни ,все още ме дразнеха.Знаех,че вероятно е много бърз,и че вероятно ще откаже,но все пак можеше и да се навие.А можеше и да го победя..
-Аз мога да ти покажа къде е пистата зя бьгане,стига да си съгласен..
Той се засмя с искрен смях. След това каза:
-Добре покажи я но и без това утре,ще плачеш на нея.
Засмя се той след това се замисли,че наистина утре,ще и се иска да не го бе срещала. Така правеше с всички:
-Е,обикновено не водя много разговори. Обикновено съм на щрек или отговарям кратко.
Не бе от дълго време в замъка и не бе свикнал с учениците.
-Добре покажи я но и без това утре,ще плачеш на нея.
Засмя се той след това се замисли,че наистина утре,ще и се иска да не го бе срещала. Така правеше с всички:
-Е,обикновено не водя много разговори. Обикновено съм на щрек или отговарям кратко.
Не бе от дълго време в замъка и не бе свикнал с учениците.
Страница 1 от 2 • 1, 2
Страница 1 от 2
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Чет Яну 30, 2014 5:53 am by Катерина Петрова
» Стаята на Лиса Драгомир
Пет Яну 24, 2014 2:30 am by Раян Шелски
» Герои на мороите
Сря Апр 24, 2013 3:41 pm by vamp_girl_emily
» Стаята на Раян (18+)